Kapsadieet

Trki E-mail
Kestus: 1 päev

 
Lubadused: Kapsas puhastabseedetrakti ja tugevdab immuunsust. Kuigi kapsasortide vitamiinisisaldus on erinev, ühendab kõiki kapsaliike mineraalainete rikkus. Pärast kapsapäeva tunned end reipa ja elujõulisena.

Kapsas on rikkalikult kasulikke aineid, aga vähe kaloreid – 25 kcal 100 grammis. Juba keskajal olevat öeldud, et kapsas on vaese inimese arst, aga ka tänapäeval on kapsas tervislike toitude edetabeli eesotsas. Arvatakse, et kapsas aitab ka vähki ära hoida, eriti brokoli. Kapsas on palju vitamiine, mineraalaineid ja ka kasulikku klorofülli. 100 grammis valge peakapsa mahlas on sama palju C-vitamiine kui suures apelsinis. Kuna kapsas on palju ballastaineid, mõjub see hästi seedimisele ja aitab kehast jääkaineid väljutada.

Viimasel ajal on väga trendikaks muutunud brokoli, aga mitte asjata. Brokoli sisaldab rikkalikult karotiini, kaltsiumi ja rauda. Peale selle on brokolis rikkalikult B-vitamiini, foolhapet ja C-vitamiini. 100 grammis brokolis on sama palju C-vitamiini kui kahes suures apelsinis. Brokolit peetakse ideaalseks keha puhastajaks: ta aitab kehast mürke väljutada, rakkudel uueneda ja kõrget vererõhku alandada.

 

Hommikusöök:

Nisuleivakesed juustuga

- 2 nisuleivaviilu

- 2 tl väherasvast majoneesi

- 2 viilu väherasvast juustu

- 1 marineeritud kurk

Kata leivad majoneesi ja juustuga, viiluta peale kurki.

 

Vahepala:

- 1 klaas valge peakapsa mahla

 

Lõunasöök:

Punase kapsa salat kitsepiimajuustuga

- Pool väikest punast kapsast

- 1 väike sibul

- 2 sl punast veiniäädikat

- 3 sl juurviljapuljongit

- 0,5 tl sinepit

- 0,5 tl mett

- soola, pipart

- 4 kuivatatud ploomi

- väike kimp murulauku

- 2 sl õli

- 80 g mahedat kitsepiimajuustu

Haki kapsas ja maitsesta soolaga. Puhasta ja haki sibul, lisa kapsale. Soojenda veiniäädikas ja puljong, lisa sinep, mesi ja pipar ning vala kapsa-sibulasegule. Kata kauss ja lase 2 tundi seista.

Haki ploomid väikesteks tükkideks. Pese murulauk ja raputa kuivaks, mõned varred jäta kaunistuseks, ülejäänud haki peeneks. Sega ploomid, murulauk ja õli, lisa väheke soola ja pipart. Tõsta segu taldrikule, sellele kapsas. Tükelda juust ja pane salatile. Kaunista murulauguga.

 

Vahepala:

Natuke meelepärast juurvilja

 

Õhtusöök:

Rooskapsahautis

- 500g rooskapsast

- 1 sibul

- 50 g võid

- 2 sl köögikoort

- 50 g riivitud Parmesani

- muskaatpähklit

- 1 sl hakitud peterselli

- soola, pipart

Puhasta ja haki sibul. Sulata pannil või ja pruunista sibulad kuldseks. Lisa sibulatele hakitud kapsas ja kuumuta kergelt, seejärel vala pannile 250 ml vett ning lase kaane all umbes 7 minutit haududa. Võta pann tulelt maitsesta kapsas köögikoore, soola, pipra ja muskaatpähkliga. Serveeri juustu ja peterselliga.

 

Tervis Pluss




  Lisa kommentaar

Ainult registreerunud kasutajad saavad kommenteerida.
Palun logi sisse vi registreeru.

 
< Eelmine   Jrgmine >